Výroční zpráva klanu za rok 2018

Náš klan vznikl 3.6.2018 přechodem zakládajících hráčů klanu Czech Kingdom z důvodu chybějícího velení klanu.

Co se všechno změnilo k lepšímu

Před rokem, když jsem přišel do klanu Czech Kingdom byl nejsilnější stroj Roccova T-34. Všichni ostatní, byť ve vyšších hodnostech jezdili pouze s Panzery a řada z nich to v nich dotáhla až na hodnost plukovníka - třeba Kid - ten byl první plukovník klanu.  Dnes máme v klanu 25 SUPER mašin (Arieta, Tier 6,7). Máme jich dokonce více, než Czech Legie i s jejich zástupem generálů. Pokud bych měl něco za uplynulý rok vyzdvihnout, tak je to právě toto. Totální obměna vozového parku za super káry. Kdyby to někdo před rokem napsal do chatu, že náš klan bude mít zástup prémiových nabušených tanků (nejvíce v ČR !!!), všichni by si mysleli, že zešílel. A nakonec stačilo půl roku a máme je.

Další pozitivum jsou určitě zdejší webové stránky, které všem pomohou v začátcích a zároveň matadorům klanu pomohou více "vytěžit" hru. Dále máme klanovou facebookovou skupinu a klanový youtube kanál. Facebooková skupina se ukázala jako skvělý nástroj pro komunikaci klanu a dokázala ještě více stmelit již tak kompaktní kolektiv klanu. Dohromady všechny tyto tři věci najednou (web, facebook a youtube) nemá žádný klan světa. My jsme jediní.

Jako nepochybně správný krok se ukázalo založení B a posléze i C-týmu, kdy v hlavním klanu nemusíme stále propírat nováčky, což nás jen zdržovalo a snižovalo výkony. V hlavním klanu tak máme již 8 odchovanců a 4 z nich mají již skvělé tanky do budoucna (1x T90 - Sorry, 3x Arieta - Mcrob, Charon, Plech).

Výkonnostně šel náš klan výrazně nahoru. Trocha statistiky:

červen 2018 - průměr v cw 2640 killů

červenec 2018 - průměr v cw 2950 killů

srpen 2018 - průměr v cw 5000 killů

září 2018 - průměr v cw 7150 killů

říjen 2018 - průměr 6810 killů

listopad 2018 - průměr 8080 killů

prosinec 2018 - průměr 9260 killů

Zároveň v týdnu od 22.11 do 26.11. jsme poprvé dosáhli v týdenní misi na 70 diamantů a od této doby jsme to samé zopakovali 4x ze 6 možností.

Náš klan se pravidelně pohybuje v TOP100 nejlepších klanů světa jako jediný český klan.

Zároveň náš klan nezpychl z lepších výkonů (všechny ČR klany se občas rozpadnou z důvodu hádek v klanu) a zachovává si to, co jsme si na začátku při založení předsevzali - být především super parta kamarádů co jsou v klanu rádi, zkrátka pohodáři. Atmosféra v klanu je základ dobrých výsledků. Všechny klany, co dříve měli super výsledky, se později z tohoto důvodu zcela rozpadly, když si členové klanu začali vyčítat, kdo má mít kdy čas a kolik toho má uhrát. Pak většinou následuje totální kolaps a rozpad. Naposledy se to povedlo 1.České brigádě, kdy ještě před rokem to byl top elitní ČR klan a dnes jsou její hráči roztroušeni všude (Jerkiller je u nás).

Co nás čeká a kde máme stále rezervy

Naším hlavním problémem je nedostatek kvalitních hráčů. Proto jsme založili nejen B, ale i C-tým. Bohužel pouze tak 1 ze 100 (možná dvou set) nováčků je platný pro hlavní klan. A nemá smysl přivádět do klanu hráče, který hraje 10 tis. bodů skóre týdně. Potřebujeme špičkové borce, nikoli zaplnit klan průměrem.

Takže máme v klanu volná místa, která občas zaplní kloni, ale toto není řešení do budoucna. Řešením je doplnit klan na plný stav kvalitními lidmi. Je to základní úkol pro příští rok.

Zároveň potřebujeme klan nejen doplnit, ale i část lidí propustit a vyměnit. Jedná se členy, kteří s námi nekomunikují (netáhnou za týmový provaz), není na ně žádný kontakt a mají jen průměrné, či podprůměrné výsledky (netýká se samozřejmě Jagra jako vicecommandera a zakladatele klanu + Jagr moc nepíše, ale chat čte). Hráči, co nekomunikují a nemají ani špičkové výsledky jsou z pohledu klanu na nic. Potřebujeme esa, co nasypou každou cw 500 killů a zároveň hráče, které můžeme oslovit a požádat je o pomoc při probíhající cw. Zkrátka esa a zároveň i super parťáky a kamarády v jednom.

Dále je úkolem mým dokončit vše naplánované na webových stránkách, kde to díky častým aktualizacím a nutnosti stále něco měnit, nestíhám tak, jak jsem si představoval.

V únoru proběhne sraz klanu, kde bude doufám solidní účast.

Posledním úkolem pro všechny členy klanu je vymyslet nejen možnost klonování na zařízeních s IOS, ale zejména další možné vychytávky a objevit další trhliny ve hře a využít je.

To je asi vše a mně nezbývá jen popřát všem členům klanu úspěšný nový rok 2019, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti (takže v překladu - hory zkosených nepřátel).

30.12.2018

kamilx604, velitel klanu Czech Knights