Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taktika hry

Bude postupně doplňováno

 

Taktické tipy pro Vás:

Neustále sledujte "jedním okem" minimapu, a to jak polohu Vašich spoluhráčů, tak polohu nepřítele. Vaše družstvo na mapě vidíte celé, nepřátele pouze v době jejich střelby, nebo krátce po respamu. Zároveň jsou na mapě znázorněny damege, repair a reload areny, a to jak spřátelené, tak nepřátelské. Také na mapě vidíte pozici protitankového robota, nebo patrolujícího vrtulníku.

 

Naučte se minimapu maximálně využívat. Jeden z hlavních rozdílů mezi nováčky a matadory je právě v tomto. Je nutné vědět, kde se na začátku hry respamuje Váš tým a kde nepřítel. Zároveň si zkuste zapamatovat respamovací místa na mapě, aby jste věděli, kde se respamujete nejen vy, ale hlavně Váš nepřítel. Na každé mapě je 8 respamovacích míst a to 4 v rozích mapy a 4 na uprostřed na okraji mapy. Váš nepřítel se při svém respamu objeví na bodě který je o 90 stupňů otočen, nežli je jeho místo zničení. Na každé mapě a s každou aktualizací se však mění směr otáčení. Vím, že je to lumpárna, ale na mapách jako Village občas dělám to, že pokud narazím na výrazně slabšího protivníka, tak po jeho zničení popojedu k jeho následnému respamovacímu místu a sundám jej znovu, klidně 5x po sobě. Zároveň pokud uvidíte, že Váš tým sestřelí silného hráče, na kterého nestačíte, snažte se vyhnout místu jeho respamu. Postupně si vypěstujte instinkt, aby jste vytušili svým šestým smyslem polohu nejen všech Vašich spoluhráčů, ale i polohu všech nepřátel.

 

Naučte se jezdit v přímém směru s hlavní otočenou na bok klidně i o 90 stupňů. Jak jste si asi všimli, tam kam natočíte hlaveň, tank jede. Toto lze obejít tak, že namísto např. jízdy rovně jedete jakoby doprava a hlaveň můžete otočit na bok doleva. Je to výhodné, když potřebujete vykrývat např. boční prostory mapy, nebo projet kolem nepřítele a střelit ho do boku, kde mu uděláte vyšší poškození. Zároveň se naučte zatáčet nikoli otáčením tanku, ale také polohou hlavně, aby jste do míst, kam jedete, zároveň i mířili.

 

Naučte se couvat. V této hře se couvá jako u automobilů s přívěsem. Tj. tank zatáčí na opačnou stranu, nežli by bylo logické.

 

Naučte se mířit bez použití přiblížení. Dá to trochu cviku, ale v momentě, kdy použijete zaměřovač, Váš tank skoro zastaví a stává se možnou kořistí protivníka. Pokud natrénujete palbu bez zaměřovače i při rychlé jízdě, získáte na bojišti značnou výhodu nad ostatními.

 

Hrajte pouze Team Deathmatch, případně i  Conquest. Hráč, který do hry investuje velké množství peněz (kupuje max. kama, nálepky, munici) chce vždy maximálně využít potenciál svého stroje a tedy hraje Free For All, kde získá nejvíce zabití. V Team Deathmatchi proto narazíte na relativně nejslabší protivníky a zejména v této hře dosáhnete nejlepšího poměru vydělané peníze ku hvězdám - tj, vysoký výdělek při malém postupu.

 

Nepoužívejte obezličky jako kama, nálepky, prémiovou munici, či power-upy minimálně do hodnosti podplukovníka až plukovníka. Není nic lepšího, nežli mít špatný tank a naučit se s ním bojovat a přežít na mapě. Ve vyšších hodnostech se Vám to bohatě vyplatí. V té době budete totiž jezdit jen proti zhruba stejným strojům a Váš um bude rozhodovat o Vaší úspěšnosti.

 

Buďte neustále v pohybu a pokuste se z každé hry vytěžit co nejvyšší výdělek sbíráním peněz ze zničených tanků. Tank, který stojí je tank určený pro rychlou likvidaci. Pokud budete neustále v pohybu, nepřátelé nikdy nebudou vědět, kde Vás hledat a naopak jiní zakempenci se stanou Vaší kořistí.

 

Nejezděte ve skupině s jinými hráči. Buďte sólisté, kteří se zjeví jako duch, nepřítele zlikvidují a zase zmizí jako pára. Skupinky tanků přitahují nejen nepřátele, ale i různé vrtulníky, nálety apod. Zároveň každý střílí do nejslabšího protihráče ze skupiny. A odměny ze zničených nepřátel často sebere nakonec někdo jiný. Takže sólisté.

 

Snažte se odjet co nejvíce her. Čím více her, tím více zkušeností. Zároveň si zkuste z každé hry vzít nějaké ponaučení, co udělat lépe. Pokud odjedete málo her za den, nebude to mít pro Vaše schopnosti takový efekt.

 

Pokud po zničení tanku zůstanou na bojišti diamanty, můžete je zkusit dojet za pomoci nitra. Mějte jej připravené ve svých power-upech.

 

Neberte lékárničky na bojišti, pokud máte 100% zdraví a nechte je pro své spoluhráče, nebo pro sebe, aby jste ji mohli případně využít později. Vždy je lepší být v týmu, který vyhrává, nežli opačně. Rovněž nikdy nenechte úmyslně zlikvidovat své spoluhráče, aby jste z nich mohli sebrat odměnu. Nakonec z nich nic nevypadne a vy oslabením svého týmu riskujete nejen prohru, ale i vlastní pozdější zničení.

 

Pokud je to jen trochu možné, naučte hrát ostatní členy rodiny. Ne vždy budete mít na hru čas a pokud Vás bude moci někdo zastoupit, výrazně Vám pomůže. Vím o čem mluvím - mně pomáhá můj 15-ti letý syn.