Jdi na obsah Jdi na menu
 


Technology (záložka TECH)

V záložce TECH (technology) najdete další možnost upgradu parametrů Vašich tanků. Body na upgrade získáváte za absolvování každé bitvy a za tyto body provádíte upgrade. Počet možných vylepšení každého tanku odvisí od tieru tanku a od "kvality" tanku - tj. základní tank má velmi rychlý postup, ale malý počet vylepšení, premiový pak naopak. Vrcholem je pak Altay a T-90 u kterých trvá dosažení nejlepšího vylepšení 1/2 roku. Postup se dá urychlit za diamanty, ale toto nikomu nedoporučuji, dají se dle mého utratit daleko efektivněji. Pokud otevřete více vylepšení, do boje si můžete vzít pouze jedno Vámi vybrané. A ještě bych zmínil jednu myšlenku. Vždy je lepší vylepšení, které pouze vylepšuje. Vylepšení, která jeden parametr zlepší a druhý zhorší moc nechápu a jejich účinek se tak dost míjí.

A teď to hlavní, na jaká vylepšení můžete narazit:

 

Autoloader - Umožňuje vypálit dvě rány po sobě, ale toto je kompenzováno pomalejším nabíjením druhé rány. Pokud ale budete hrát deatmatch, kde soupeřů není tolik najednou, je to prostě super. Vedle klasického nabíjecího "kolečka" máte ještě jedno vnější, které se začne plnit chvilku po nabití základního náboje.

 

Bulwark - Snižuje poškození způsobené nepřítelem z boku a zezadu (supr věcička). Pokud Vás soupeř napálí z boku, udělá Vám stejné poškození jako zepředu, pokud dostanete ránu zezadu, tato udělá stejné poškození jako z boku - 1,5 násobek základního

 

Controlled Damage - Snižuje poškození způsobené příchozí palbou

 

Efficient - Prodloužené působení power-upů. Prodlužuje ale pouze dobu působení - o 50%, nikoli účinek. Takže třeba Damage arena dává stále jen +25% damage navíc - pouze trvá o 1/2 déle.

 

Engineer - Zvětšuje rozsah minimapy a umožňuje detekci Stealth tanků

 

First Blood - Zvyšuje poškození nepřítele se 100% zdravím a tedy nepřítele po respamu, nebo plně opraveného. Poškození se zvyšuje o 30% oproti základnímu.

 

Flamethrower - Váš tank střílí municí, která nepřítele zapálí a způsobí mu tak další škody (dobrý, pokud tím někdo nestřílí na mne). Oheň způsobuje poškození i přes veškeré štíty a poškození ohněm je vztaženo k síle pancíře Vašeho tanku. Čím lepší pancíř, tím vyšší poškození. Logiku tohoto nechápu a kdyby toto vylepšení zrušili, já bych byl okamžitě pro. Každou ranou způsobí soupeři poškození 5 x 2% z jeho zdraví - tj. celkem 10% za jednu ránu. A to není vůbec špatné.

 

Focus - Zvýšené poškození stejného soupeře každou další ranou. Pro příklad. Vaše  základní damage je rovna 100. Druhá rána do stejného soupeře ji zvedne na 110, třetí na 120 atd.. Zkrátka každá další zvedá damage o 10% ze základní úrovně.

 

Furious - Zvýšené poškození pokud je Váš tank těžce poškozen. Při zdraví pod 50% se zvýší vaše damage o 35%.

 

Heavy - Zvýšený pancíř a poškození, ale snížená rychlost pohybu. Zvyšuje pancíř a poškození o 15%, ale za cenu snížené rychlosti. A rychlost se snižuje opravdu hodně !

 

Hunter - Zvýšené poškození Vašich nepřátel z boku a zezadu, snížené poškození zpředu. Při střelbě zpředu Vám zaměřovač zčervená a Vaše poškození je nižší o 25%, při palbě zezadu a z boku má zaměřovač barvu zelenou a Vaše damage je vyšší o 25%.

 

Charged Shot - Zvyšuje poškození pokud se Váš tank zastaví na několik sekund. Po několika sekundách od zastavení zazní tón a Vaše damage se zvýší o 40%. Pokud má toto nepřítel, stačí dojet k jeho boku, či zádi a donutit ho k pohybu, čímž se mu jeho vylepšení stává bezcenným.

 

Immortal - přežití fatálního výstřelu (prostě výstřelu, který by Vás zabil) - z tanku jako by vytryskne bílý gejzír. Aktivuje se jen jednou za respam (je fakt, že Vás dost naštve, když někoho chcete dorazit a ušetřit mu trápení a ono nic a nakonec ho ještě dorazí někdo jiný). Zároveň Vás chrání po dobu několika sekund (3 sekundy od vytrysknutí gejzíru) bílý štít, který zamezuje dalším zásahům.

 

Impetuous - Zvyšuje rychlost střelby při dalších výstřelech, resetuje se při minutí soupeře. Pod tankem se Vám začnou dělat zelené kruhy a čím jich máte víc, tím je Vaše palba rychlejší. I po Vaší "smrti" Vám po respamu toto vylepšení naskočí ve výši jakou mělo před Vaším sestřelením.

 

Machine Gun - Rychlejší střelba s nižším poškozením, ale s vyšší účinností za jednotku času. Je optimální po celou dobu střelby držet tlačítko střelby (změní se na světle zelené). Nárůst rychlosti střelby a snížení  poškození je různé a u každého tanku jiné.

U tanku AMX-30 se např. poškození střelbou sníží na úroveň 47% původního damage a rychlost palby navýší o 150 %. Takže Vaše celková damage je cca o 24% vyšší. Nehodí se však při manévrovém boji na krátkou vzdálenost (blbě se jezdí a drží tlačítko střelby). Z mé vlastní zkušenosti bych řekl jedno - za žádnou cenu nezkoumat, nechápu proč hra toto řadí mezi nejlepší. U tanků vyšších tierů se mění kadence a poškození, tj. např. na T90 se kadence zvyšuje podstatně méně a poškození se snižuje také o míň.

 

Reactive Armor - Krátce trvající štít po každé ráně. Jedna z nejlepších věcí zde. Po každém zásahu od Vašeho nepřítele Vás po krátkou dobu chrání neprůstřelný štít, který zamezí, aby do Vás střílelo více nepřátel najednou. Doba trvání tohoto štítu je 5sekund. Pro toho, kdo toto má, je to pecka, ale podle mne to akorát kazí hru. Za mne totální kravina v rámci vyváženosti hry.

 

Reaper - Zvýšené poškození těžce poškozených soupeřů. Žádná hitparáda to ale není. Pokud má Váš protivník zdraví menší než 50%, začnou se Vám kolem hlavně objevovat červené kruhy a Vaše palba je o 20% účinnější.

 

Regeneration - Pomalá samovolná oprava, pokud tank nenabíjí. Po několika sekundách od nabití náboje započne samovolná oprava rychlostí 2% Vašeho zdraví za sekundu. Ve hře Free for all celkem k ničemu, ale v ostatních typech her to ujde.

 

Retreat - Se snižujícím se pancířem (zdravím) se zvyšuje rychlost tanku (čím větší máte poškození, tím jezdíte rychleji)

 

Ricochet - Šance na snížené poškození od všech příchozích střel. Ale je to pouze ŠANCE. Zatím jsem nepochopil, kdy nepříteli uděláte poškození plné a kdy 1/2, 1/3 nebo dokonce 1/4. I tak je to však jedna z nejlepších věcí.

 

Sniper - Poškození vyšší o 10%, ale snižuje rychlost palby (nic zásadního jsem nevypozoroval), zaměřovač má dvojitý zoom. Po prvním kliknutí na zaměřovač, je ve standardním režimu přiblížení, po dalším se přiblížení ještě zvýší.

 

Stealth - Váš tank není vidět na mapě (tedy pokud protivník nemá vylepšení engineer) Takže se divíte, kdo do Vás střílí (na mapě nikdo není) a on je hned za Vaším zadkem.

 

Swift - Zvyšuje rychlost otáčení věže tanku, lehce zvyšuje rychlost palby. Problémem je, že věž tanku se otáčí výrazně rychleji, což má za následek složitější použití přiblížení zaměřovačem. Zkrátka i malý pohyb na displeji, udělá velký pohyb Vašeho kanonu ve věži tanku. Osobně nedoporučuji.

 

Turbo - Zvyšuje rychlost tanku i rychlost palby, snižuje poškození a pancíř. Poškození a pancíř slabší o 10%, ale nárůst rychlosti je odhadem o 25% - je opravdu výrazný.

 

Victory Aegis - Bílý štít absorbující jednu ránu po zabití soupeře. Problémem je, že tento štít má stejnou barvu jako štít Reactiv armor, nebo Immortal. Pokud tedy budete čekat s palbou, až nepříteli zmizí, můžete tam být do konce hry. Jediná možnost jak toto zjistit, je podívat se na protivníka, kde je toto vylepšení uvedeno.  Význam má hlavně pro "nabušence", kteří nepřátele kosí jako trávu na zahradě.

 

Vigorous - Zvyšuje poškození pokud Váš tank není těžce poškozen. Pokud máte zdraví vyšší než 50%, navyšuje se vaše damage o 30%.

 

Doplním ještě jednu věc. V TECHu máte dva druhy bodů. Základní slouží na vylepšení tanku, s kterým jezdíte Vaše bitvy a menší počet tvoří Global body (ty lze použít na jakýkoli tank). Global body nepoužívejte na vylepšení Vašich strojů. Šetřete si je, aby jste po nákupu Vašeho koncového tanku mohli hned začít pracovat na jeho vylepšení a nemuseli jste čekat, až odjezdíte daný počet bitev a body doděláte. Global body se mohou i "vyrobit" z normálních bodů, ale tento převod  Vás bude stát velké množství diamantů, které se dají utratit efektivněji.